We are
not
human
machines

Mensen zorgen voor mensen. De zorg wordt gevormd door mensen met een roeping. Dit kan alleen als zij weer ruimte krijgen. Ruimte om te zorgen voor anderen, te ontdekken en te ontwikkelen, ruimte om het goede te doen.

Om ruimte te maken kijken we op een andere manier naar een organisatie. Wij zetten de mens centraal. Op de eerste plaats de professional in het primaire zorgproces. Wij zijn niet bang om het te hebben over innerlijk kompas en heelheid. Alleen als dit voor jezelf en je organisatie helder is, kunnen er keuzes gemaakt worden die bijdragen aan gezonde zorg. Hierdoor ontstaat een diepere band tussen de organisatie en de mensen en andersom. Met als resultaat een organisatie die gevormd wordt door mensen en die haar mensen vormt.

Mensen zorgen voor mensen.

We are
not
transforming

Er gebeurt veel in de zorg. Continu wordt er veranderd en geïnnoveerd. Lean, continious improvement, digitalisering, procesverbetering, six sigma en nog veel meer. Allemaal met hetzelfde uitgangspunt. Hoe kunnen we de dingen die we doen beter en goedkoper doen. Deze manier van denken brengt niet de tijd en ruimte die mensen in de zorg nodig hebben om hun passie en roeping uit te voeren.

Wij starten andersom. Niet in de realiteit maar in de wens. Samen dromen we. Je innerlijk kompas wordt scherp, je doorleeft je behoefte, je streeft naar heelheid. Niet cynisch dat het niet kan, maar overtuigd dat het zal lukken. Dit is het anker, de poolster, onze ideale wereld. Dit ideaal beeld brengen we terug naar nu, naar praktische stappen die ons daarheen zullen brengen. Zo begint onze gezamenlijke reis. En na elke stap controleren we of ons doel dichterbij is gekomen.